Besparen

Een duurzaam Zwolle: dat is het doel van Blauwvinger Energie. Dat begint al met het besparen. Wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken.  Blauwvinger Energie helpt je via verschillende initiatieven een handje op weg.

Blauwvinger Energie heeft bijvoorbeeld het Hoomdossier aangeschaft. In Assendorp wordt nu als eerste gebruik gemaakt van het Hoomdossier. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag. Als je lid bent van Blauwvinger Energie kun je deze tool gratis gebruiken. Het geeft inzicht in de besparingsmogelijkheden die je thuis kunt uitvoeren.

DOE MEE: "Zet hem op 60!" 
Nationale actie om de werktemperatuur van uw verwarmingssysteem te verlagen. 
Standaard staan CV-ketels vaak op 80 of 90 graden aanvoertemperatuur voor de verwarming (het water wat naar de radiatoren, convectors of vloerverwarming aangevoerd wordt) en daardoor zijn deze ketels niet zo zuinig, als ze zouden kunnen zijn. Door de aanvoertemperatuur van de verwarming te verlagen tot 60 graden, halen moderne ketels veel beter hun hogere rendement en bespaar je energie en gas, en dus kosten! En bovendien kun je kijken of je huis bij deze temperatuur ook warm wordt. Want deze temperatuur is bij nieuwe systemen zoals een warmtepomp standaard 50-60 graden.
 Lees er meer over ....