Skip to main content

Energiecoach

Word energiecoach en help Zwolle duurzamer te maken!
De Zwolse wijkinitiatieven zoeken enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waar je kosteloos aan mee kunt doen. Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en verduurzamen. En helpen we onze buren. Doe je ook mee? Meer info: energiecoach@blauwvingerenergie.nl

Wil je een lagere energierekening, een warmer huis, geen koude voeten meer of een bijdrage leveren aan een beter milieu?  Je buren kunnen je helpen om de eerste stappen te zetten! Als Blauwvinger Energie brengen we je graag in contact met de energiecoach in jouw wijk! In Zwolle zijn nu al 60 energiecoaches actief. In bijna iedere wijk van Zwolle zijn energiecoaches opgeleid die jou verder kunnen helpen met het verduurzamen van je huis. Of je nu in Holtenbroek of Zwolle Zuid woont; verduurzamen kan altijd. En je buren kunnen helpen met de eerste stappen!

De energiecoach geeft Tips en Tricks

Hoe zit het met kierdichting, hoe ventileer ik het beste, hoe stel ik mijn thermostaat in op 60 graden, hoe werkt een warmtepomp? De energiecoach heeft tips voor je.  Voordelen van een energiecoach:
    • tips en suggesties op maat
    • onafhankelijk
    • ondersteuning is gratis
    • ervaring met uitvoerders en/of professionele adviseurs  
Na het nemen van maatregelen
    • minder energieverbruik dus een lagere energierekening
    • je woont prettiger in een warmer huis
    • je levert een bijdrage aan een beter klimaat
    • Je hebt de eerste stappen gezet om zelf een plan te maken voor een aangenaam woonklimaat met minder gasverbruik

Werkwijze

Voor het bezoek van de energiecoach zal gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen. Dat geeft de coach een beeld van je woning en kan zich verdiepen in je energievraag. Tijdens het bezoek zullen de coaches beginnen met een inventarisatie. Samen kijken jullie wat er in jouw woning te doen valt. Dat kan gaan om maatregelen die weinig tot niets kosten, eenvoudig zijn toe te passen en meteen energie en dus geld besparen. Maar ook om grotere ingrepen, als je eigenaar bent van de woning, zoals vloer-, glas- en dakisolatie.

Stappen nemen

Op basis van de inventarisatie en een rondje door je huis maak je zelf je keuzes. Welke stappen kan je zetten? Wat wil je het eerst aanpakken en wat later?

Wat kost het?

In 2023 zijn er geen kosten verbonden aan een energiecoach gesprek. De energiecoaches doen dit op vrijwillige basis om jou te helpen. Voor 2024 moeten we opnieuw kijken hoe we dit financieren. Maar het streven blijft om dit gratis beschikbaar te stellen.

Je kunt ons uiteraard wel steunen door lid te worden van Blauwvinger Energie >>

Samen inkopen

Liever nog wat extra uitleg van een energiecoach op basis van het Hoomdossier. Ook dat kan met Blauwvinger Energie. Als jij je buren uitnodigt om ook het Hoomdossier in te vullen, komen wij bij jullie langs (of online) en gaan met jullie in gesprek. Meer weten stuur dan een mail naar info@blauwvingerenergie.nl 
  

Neem contact op!

Veel wijken in Zwolle hebben een energiecoach die ook in de wijk woont.
Neem contact op via  energiecoach@blauwvingerenergie.nl
of kijk bij je eigen wijk wat daar de mogelijkheden zijn.