Initiatieven

Hier vindt je onze buurtprojecten. Projecten waar mensen zelf actief aan de slag gaat in de eigen buurt. En de kennis die we hier opdoen delen we graag met andere buurten. Zo hoeft niet iedereen het wiel zelf uit te vinden en leren we van elkaars ervaringen. Verandering begint met delen. Heb je zelf een idee, neem dan contact met ons op. Op dit moment zijn er drie doorlopende buurtprojecten:

Wijbedrijf Dieze
In Dieze-Oost is op intiatief van Blauwvinger Energie een groep bewoners actief, dire samen de wikjk proberen te verduurzamen. Bijvoorbeeld door samen met VVE's te bekijken of collectieve zonnepanelen kunnen worden aangeschaft. En een postcoderoosproject op de Muziekschool. Kijk verder op wijbedrijfdieze.nl 

Het Hoomdossier  
Het Hoomdossier is een online omgeving van en voor de bewoner zelf. Wil je je woning verduurzamen en weet je niet waar te beginnen? Maak dan gebruik van het Hoomdossier. In het Hoomdossier zit een rekentool voor een basisadvies en een indicatief actieplan voor te nemen maatregelen. Deze rekentool kan je als bewoners zelf invullen. Ook kun je bijhouden welke maatregelen al zijn toegepast en wat je daarvoor hebt betaald. En als steeds meer mensen gebruik maken van het Hoomdossire verzamelen we samen onze eigen data. Dit geeft overzicht en inzicht. 
Als Blauwvinger Energie onderzoeken we nu hoe we het beste van het Hoomdossier gebruik kunnen maken. In Assendorp wordt nu als eerste gebruik gemaakt van het Hoomdossier. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag. Als je lid bent van Blauwvinger Energie kun je deze tool gratis gebruiken. Bekijk de mogelijkheden op hoom.nl

50 tinten groen Assendorp
Assendorp is een wijk met karakter. Om dat zo te houden hebben bewoners het initiatief genomen om de huizen te isoleren en energie te besparen, de wijk groener te maken en mobiliteit te verduurzamen. De bewoners organiseren campagnes en helpen elkaar bij 50 verschillende soorten groene acties. Of je nu groene vingers, snelle typevingers of twee linkerhanden hebt: iedereen is welkom. Dat de aanpak werkt blijkt doordat steeds meer bewoners meedoen. Bij het verduurzamingsdeel is Kirsten Notten aanjager vanuit Blauwvinger Energie. Samen aan de slag om je woning te verduurzamen. Bewoners regelen met elkaar energiebesparing, isolatie en zonnepanelen. Zij helpen elkaar graag met advies voor je huis, met Homewarming: een spel met de buren voor energiebesparing, en met collectieve acties voor maatregelen. Ook zoeken ze de mogelijkheden om dit te combineren met andere groene acties, zoals zonnepanelen op groene daken. Zo besparen ze energie, worden huizen comfortabeler maken en zorgen ze voor minder CO2 uitstoot. Of je nu een handige klusser, een klimaatheld, een bespaarder, of voor gezelligheid en comfort gaat: De bewoners helpen elkaar om je huis stap voor stap te verduurzamen.
Bekijk hun website 50tintengroenassendorp.nl