Opwekken

Blauwvinger Energie is betrokken bij nieuwe Zwolse zonne-energieprojecten. Wij gaan ervoor zorgen dat de Zwolse samenleving kan investeren in deze projecten en/of de opgewekte energie kan afnemen.

Samen een duurzaam Zwolle: dat is het doel van Blauwvinger Energie. Daar waar grootschalig energie wordt opgewekt, willen wij als Blauwvinger Energie het algemeen maatschappelijk belang invullen. Vinger aan de pols houden als het park in gebruik is. Dit kan als je ook mede-eigenaar bent.

Hierdoor kunnen we ook leren en kennis opdoen voor nieuwe projecten. Of nieuwe ontwikkelingen (opslag) toepassen bij bestaande parken. Er ligt een grote opgave. Dat heeft impact, daar kunnen we niet omheen. Maar als lokale energiecoöperatie kunnen we partijen bij elkaar brengen én belangen verbinden tot een gemeenschappelijk doel namelijk Samen een duurzaam Zwolle. Daar staan we voor als Blauwvinger Energie.

Daarom willen wij met jou ook werken aan het eigenaarschap bij grootschalige opwek. Dit eigenaarschap organiseren, structureren en langdurig beheren doen wij niet alleen. Dit doen wij met steun van Energiefonds Overijssel en Alfa Accountants. Een mooie combinatie van kennis en vertrouwen. Ook dat is voor ons “van, voor en door Zwolle”. Langdurige samenwerking voor nu én de toekomst.

Lees onze visie op grootschalige projecten in Zwolle (pdf)