Zonnepark Scholtensteeg

Aan de rand van Stadshagen, bij het Essostation en het spoor, realiseert Blauwvinger Energie een zonnepark dat grotendeels op de geluidswal ligt. Dat is slim want daardoor wordt de grond dubbel gebruikt en is geen landbouwgrond nodig. Met 3599 panelen is dat genoeg om gemiddeld 300 huishoudens van onze eigen groene stroom te voorzien.

 

En jij kan meedoen!

 

Woon je in het postcodegebied 8031, 8034, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045, 8275 of 8294, dan kun je meedoen. Door je inschrijving word je lid van Coöperatie Blauwe Roos U.A. De Coöperatie regelt de bouw en het beheer van het zonnepark. Jij ontvangt je geld via je eigen energierekening. Je betaalt namelijk minder energiebelasting. Dat regelt de coöperatie allemaal voor jou. Wil je precies weten hoe?

Kom naar de informatieavond op 31 oktober
19.30 uur cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1 

*De afspraak over teruggave energiebelasting wordt voor 15 jaar vastgelegd met de belastingdienst. Het is mogelijk dat door overheidsbeleid de hoogte van de energiebelasting wordt aangepast. Dit heeft invloed op de berekeningen.

Dit is hoe het werkt:

Wat is de Postcoderoosregeling?

De Regeling Verlaagd Tarief wordt in de volksmond ook wel Postcoderoos- regeling genoemd. De regeling houdt namelijk in dat de deelnemers in een bepaald postcodegebied wonen. Deelnemers worden lid van een coöperatie die eigenaar is van een duurzame energie-installatie zoals bijvoorbeeld het Zonnepark Scholtensteeg. Deelnemers “schaffen” één of meerdere panelen aan en krijgen de energiebelasting + btw terug over het aantal opgewekte kWh van “hun” panelen. De energiebelasting wijzigt jaarlijks en is in 2019 €0,09863 (€0,1193 inclusief 21% btw) per kWh. Dit is bijna de helft van het bedrag dat je per kWh aan je energiebedrijf betaalt.

Greenchoice als partner van Blauwvinger Energie

Greenchoice heeft veel ervaring met Postcoderoosprojecten, daarom heeft Blauwvinger Energie Greenchoice als partner gekozen voor de bouw en exploitatie van Zonnepark Scholtensteeg. Ook koopt Greenchoice de opgewekte stroom, hiermee worden de exploitatiekosten van het park betaald. Als deelnemer hoef je niet per se de stroom te gebruiken van je eigen panelen, maar dat maakt de cirkel natuurlijk wel rond. Bovendien betaalt Greenchoice een klantvergoeding voor elke deelnemer die ook klant is bij Greenchoice: hoe meer deelnemers klant zijn van Greenchoice, hoe hoger de inkomsten. Check hier de tarieven van Greenchoice en bepaal zelf of je wil overstappen

Teruggave van de energiebelasting

De teruggave van de energiebelasting loopt via jouw eigen energiebedrijf:

• Betaal je de volledige inleg, dan ben je vrij om je eigen energieleverancier te kiezen, maar als je geen klant van Greenchoice bent, dan rekent de coöperatie een jaarlijkse administratieve bijdrage van €15,00.
Let op: niet ieder energiebedrijf werkt mee aan het teruggeven van de energiebelasting, tijdens de inschrijvingsprocedure wordt een lijst getoond van energie- bedrijven die hieraan meewerken.

• Heb je gekozen voor de gedeeltelijke inleg, dan ben je de eerste drie jaar verplicht klant bij Greenchoice, daarna kun je eventueel overstappen naar een ander energiebedrijf.

ga naar de inschrijfpagina