Zwolse energie

Blauwvinger Energie werkt aan Echte Zwolse Energie. Dit is in Zwolle opgewekte duurzame energie. Wat we hier gebruiken, wekken we ook hier op. Van, voor en door Zwollenaren. Voor nu én voor later. Om dit te realiseren werken we samen met inwoners, gemeente, Zwolse bedrijven,  scholen, en nog veel meer organisaties.

Blauwvinger Energie streeft er naar om zoveel mogelijk voor Zwolle benodigde energie binnen de gemeentegrenzen op te wekken. Als de energie die in Zwolle wordt opgewekt ook in Zwolle wordt gebruikt creëer je een energie-kringloop.  En als Zwollenaren dan ook zelf eigenaar kunnen worden van die projecten zorg je ook voor een financiële kringloop. Je gebruikt energie maar krijgt ook rendement. Zo houden we samen de energie en het geld in de stad. Vanuit deze gedachte is het wenselijk om mee te doen aan grootschalige projecten. Ook kunnen we zo tijdens de gehele periode dat deze projecten in bedrijf zijn, meesturen en het gesprek voeren over onze leefomgeving. 

Je leefomgeving is je eigen huis, je eigen buurt. Daarom houden wij bij Blauwvinger Energie van grootschalige projecten én buurtprojecten. Beiden hebben een grote impact. Neem bijvoorbeeld het Hoomdossier. Hier kun je zelf (digitaal) of met hulp een indicatief stappenplan maken met adviezen om je huis te verduurzamen. Het Hoomdossier wordt ook al gebruikt door 50 tinten Groen, een aanpak in de wijk Assendorp voor en door bewoners. Iedereen kan meedoen en de aanpak creëert verbinding. Dat is wat we bedoelen met grote impact.