Skip to main content

Opwekken

Elk jaar, steeds opnieuw verdwijnt er geld uit de regio. Geld van onze energierekening. Maar het kan ook anders.  Als je  kiest voor energie uit Zwolse bronnen. Daar maakt Blauwvinger Energie zich hard voor. Zo creëeren we samen een energiekringloop en financiële kringloop. 

Blauwvinger Energie wil net als veel energiecöperaties het liefst dat de hernieuwbare energie die ze opwekken ook direct door de eigen leden of bijvoorbeeld door mensen in de buurt gebruikt kan worden. Nu wordt de energie die wordt opgewekt bij de Bomhos plas, Sekdoornseplas en de Weekhorst ingevoed in het net en gekocht door Greenchoice.

Samen zoveel mogelijk energie in Zwolle opwekken en zelf gebruiken.

Ondertussen lopen netbeheerders tegen de grenzen van hun netten aan nu er steeds meer hernieuwbare energie op het net komt en steeds meer zaken geëlektrificeerd worden, zoals autorijden en verwarming. Als geen gebruik wordt gemaakt van slimme technische oplossingen, dan is kostbare netverzwaring de enige manier om meer hernieuwbare energie op het net in te voeden. Daardoor wordt uiteindelijk de energierekening van de burger steeds hoger.

Door energie slim te delen kunnen we in de toekomst de opgewekte stroom lokaal inzetten en wordt tegelijkertijd het net ontzien, waardoor we kosten kunnen besparen. Een win-winsituatie voor alle partijen. Slim energie delen is een vorm van energie delen die gericht is op minimaal elektriciteitstransport. De leden van de energiecoöperatie zorgen ervoor dat de geproduceerde elektriciteit direct lokaal wordt afgenomen of opgeslagen.

Dit noemen we local4local. Op dit moment is dit wettelijk nog niet mogelijk. Maar wij volgen de ontwikkelingen op de voet en waar het kan houden wij hier al wel rekening mee. 

Jij kunt nu al meedoen.

Energiekringloop

  • Zelf investeren in energiebronnen op zwolse bodem
  • Hierdoor deel je mee in het rendement van de zon
  • Zelf energie gebruiken van Zwolse bodem
  • Hiermee steun je Blauwvinger Energie
  • Blauwvinger Energie investeert in nieuwe projecten
  • Duurzame- en financiele winst blijft (gedeeltelijk) in Zwolle
  • Samen de lasten en de lusten
  • direct nu al overstappen op Zwolse Energie?

Meer weten over onze visie op grootschalige opwek.