Skip to main content

Zonnepark Sekdoornse plas

UPDATE 27 juli 2020: Alle 39544 panelen op de Sekdoornseplas zijn via participaties verkocht.
Onderstaande is dus vooral achtergrondinformatie. Stroom afnemen via Greenchoice kan nog steeds.

Investeer mee in de 39.544 zonnepanelen op de Sekdoornseplas (Zwolle Zuid). Samen is dit ongeveer 10 hectaren (10 voetbalvelden). Dit is genoeg stroom voor ruim 3500 huishoudens. Iedereen uit Zwolle kan in dit project investeren. Ook kan je speciaal kiezen voor stroom uit de Sekdoornseplas. Dat is echt groen én lokaal!

Projectbeschrijving 

GroenLeven heeft op de zandafgraving Sekdoornse Plas, ten zuidoosten van de Marslanden, een drijvend zonnepark gerealiseerd. De panelen zijn gemonteerd op een drijvend frame. Diverse frames worden aan elkaar gekoppeld. Ook de omvormers zijn gemonteerd op deze frames. Tussen de panelen zit ruimte om licht door te laten. Ook zijn er lichtstraten. Slechts een gedeelte van de plas is bedekt. Er blijft voldoende ruimte over voor leven in het water en op het land. Wil je meer weten, kijk dan even naar dit mooie filmpje (Youtube) over de bouw van de Bomhofplas. Zowel de Sekdoornseplas als de Bomhofplas zijn op dezelfde manier gebouwd. 

Financiële informatie

Iedereen kan meedoen door één of meer ZonneDelen te kopen. Elke ZonneDeel is € 25,-. Per ZonneDeel ontvang je 15 jaar lang de waarde van de opgewekte groene stroom, uitgekeerd in euro’s op je bankrekening. Daarnaast ontvang je in 15 jaar ook je inleg weer terug. Investeren in Zonnepark Sekdoornseplas is meedoen met een obligatielening. De beschikbare obligatielening is 727.500 euro

Rendement

De opgewekte stroom wordt direct aan het net geleverd. De zonnerente voor jou als ZonneDeler wordt gekoppeld aan de actuele stroomprijs. Dit wordt jaarlijks berekend. Ook is een minimaal en maximaal tarief afgesproken voor de zonnerente. Hierdoor kan het rendement (over de totale looptijd) varieëren tussen de 2,5% en 4,5%. NB neem je ook stroom af bij Greenchoice dan wordt je rendement hoger. Je ontvangt een korting op je energierekening.

Rekenvoorbeeld

Een investering in het zonnepark kun je vergelijken met een spaarrekening. Een ZonneDeel is namelijk een éénmalige uitgave en daar profiteer je vervolgens 15 jaar lang van.
• 20 ZonneDelen kosten éénmalig €500,-. Daarmee wek je gemiddeld 198 kWh op per jaar.
• Per kWh ontvang je jaarlijks 5,10 eurocent ZonneRente.
• Je voordeel is:198 x 0,051= 10,10 euro per jaar, gedurende 15jaar. (In totaal € 151,50).
•Jaarlijks ontvang je ook 1/15de deel van de inleg terug (€ 33,33);
•Naar verwachting heb je na minder dan 12 jaar de investering van €500,- terug. 

Samengevat resulteert dat in onderstaand overzicht (afgeronde getallen):

Kosten  – € 500,00
Totale voordeel 15 jaar + € 151,50
Terugbetaling aanschaf  + € 500,00
Totaal  (IRR 3,5%) + € 151,50

Net als een zonnepaneel op je eigen dak profiteer je met een ZonneDeel dus direct van de voordelen van zonne-energie. 

Dit klinkt goed!. Ik wil meedoen!

Meedoen kan via ZonnepanelenDelen. Daar staat ook alle informatie. Lees deze informatie goed door. Een ZonneDeel is een financieel product. Zoals bij elk financieel product zijn hier risico’s aan verbonden. Het informatiedocument en het InformatieMemorandum beschrijven de voorwaarden en risico’s. Wij raden je aan om beide documenten goed door te lezen voordat je besluit om te investeren.

De ZonneDelen worden in samenwerking met Blauwvingerenergie uitgegeven via Zonnepanelen Delen.BV. Dit bedrijf heeft al meer dan 50 projecten op deze manier gefinancierd en risico’s afgedekt. Zij zijn daarin een betrouwbare partner gebleken. Jij en Blauwvinger Energie wordt volledig ontzorgd. Dit vinden wij belangrijk. Het is tenslotte jouw geld dat je voor 15 jaar beschikbaar stelt. Dan moet alles wel goed geregeld zijn!  Je ontvangt maandelijks een mail met een overzicht van de door jouw ZonneDeel opgewekte energie. Ook is er een ZonneDelen app. Dan kun je altijd zien hoe jouw ZonneDelen presenteren. Toch leuk als je voorbij de Sekdoornse plas fietst. Is het toch een beetje jouw Zonnepark!

De inschrijving is gestart op 24 juni 2020. Kijk hieronder hoe snel de inschrijving gaat. Ook meedoen? 
   

Zwolse Energie Wil je niet investeren maar wel stroom afnemen van Zonnepark Sekdoornse plas? Ook dat kan! Als jij kiest voor energie van de Sekdoornse plas help je mee om van deze energie ook Zwolse Energie te maken. Dat is pas echt duurzaam en dichtbij. Dat kan via Greenchoice. Zij hebben op hun site daarvoor een aanmeldingsformulier:

Locatie

Overige projecten